Yerli Otomobil Yeniden Tasarlanıyor

Yerli Otomobil Yeniden Tasarlanıyor

Daha önce tanıtılan yerli otomobil tamamen iptal edilerek, yeniden projeye başlanması kararı alındı. Daha önceleri tanıtılan model Cadillac'a benzetiliyordu. Uzun süre geçmesine rağmen bir adım atılmaması kamuoyunu tatmin etmemişti.

Yerli otomobil üretimini gerçekleştirecek olan Ortak Gişim Grubu (OGG) üyeleri, Anadolu Grubu, BMC, Karsan (Kıraça Holding), Turkcell, Vestel olarak açıklandı.

Ortak Girişim Grubunu oluşturan firmalar dikkate değer kuruluşlar. Özellikle iki firma üretim konusunda tecrübeli olduğu görünmekte. Kamuoyu kafasındaki soru işaretleri arasında üretim noktası vardı.

Bayi ve servis ağında güçlü firma Anadolu Grubu

Firmaları incelediğimizde Anadolu Grubu, Çelik Motoru'u bünyesinde barındırıyor. Çelik Motor, İsuzu ve Kia'nın Türkiye distribütörü. Bu durum Çelik Motoru'u bayi ağı ve servis ağı konusunda tecrübe sahibi olduğunu gösteriyor.

Vestel ve Turkcell teknoloji ve bilişim konusunda kendini kanıtlamış firmalar

Vestel ve Turkcell araç içi iletişim ve bilgi sistemlerinde başarılı işler çıkarabilirler. Markalar artık motorlerıyla değil, sundukları teknoloji ile ön plana çıkmaya çalışıyorlar.

Örnek vermek gerekirse, Ford reklamlarında sesli komut sistemini pazarlıyor. Volvo son zamanlarda yazılıma dayalı pasif güvenlik elemanlarını ön plana çıkarıyor. Vestel insansız hava aracı üretebilen teknolojiye sahip. Turkcell de son zamanlarda yazılım alanına önem vermeye başladı.

Karsan ve BMC üretim yapan firmalar

Karsan ve BMC hali hazırda üretim bandına sihip olan firmalar. Karsan hafif ticari araçlar üretirken, BMC kamyon, otobüs ve askeri araç üretimi yapıyor. Ayrıca Karsan elektrikli araç üretiminde de tecrübe sahibi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap