Belediyeler Teknolojik Gelişmeleri Takip Ediyor

Belediyeler Teknolojik Gelişmeleri Takip Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, teknolojik gelişmeleri takip ederek uluslararası standartlara uygun toplu taşıma hizmetleri verebilmek için çalışmalar yapıyor. 

2017 yılında belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleri ile toplam 27 milyon 400 bin yolcu taşıyan belediye, 2018 yılında teknolojik gelişmeleri takip ederek değişiklikler yapmaya  hazırlanıyor. 2018 yılı için çalışmaları tamamlayan ekipler, belediye otobüslerini, halk otobüslerini ve minibüsleri ortak bir havuzda toplayacak. Önceden ücretli girişleri kabul eden belediye UKOME kararı ile ücretli binişleri artık kabul etmeyecek. Binişler kart sistemiyle olacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni projesiyle ücretli binişleri kaldırıp kartlı biniş sistemine geçecek. Yeni sistemde güvenlik ön plana çıkıyor. Araçlarda kameralı sistem kullanılacak. Ayrıca araçlarda acil panik butonu koyulacak. Bu sistem sayesinde araçlar izlenecek ve trafik kurallarına uymaları ve yolcu güvenliği takip edilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl uygulamaya soktuğu ücretsiz internet toplu taşıma araçlarında devam edecek. Vatandaşlar online olarak akıllı telefonlarından otobüsün nerde olduğunu ve hangi durağa ne zaman geleceğini öğrenebilecek.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap