Yerli Otomobil Üretimi İçin Konya

Yerli Otomobil Üretimi İçin Konya'dan Destek

KSO Başkanı Kütükçü: "Yerli otomobil üretimi için yatırımın Konya'da yapılması halinde 2 bölgede 5 alan sunacağız" dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, yerli üretim araç için doğru adresin Konya olduğunu belirtti. "Yatırımın Konyada yapılması halinde yatırımcıya 2 bölgede 5 alan önerisi sunacağız, yatırımcı farklı bir alan isterse çözüm üretmeye çalışacağız" dedi.

Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve MEVKAntarafından hazırlanan "Konya'da otomobil üretilebilir fizilibite raporunda", yerli otomobil üretimi için Konya Organize Sanayi Bölgesinin genişleme alanı içinde 4 bölge ve Kaşınhanı civarındaki sanayi bölgesi önerildi.

ÖNERİLEN ALANLARI BEĞENMEYEN YATIRIMCIYA ÇÖZÜM ÜRETMEYE HAZIRIZ

Kütükçü, Konya'nın otomotiv endüstrisinin iyi olmasının yanında nitelikli insan kaynağı, düşük deprem riski, coğrafi konum avantajının olduğunu belirtti.

Kürkçü, "Bu yatırım için doğru adres Konya'dır. Bu yatırımın Konya'da yapılması hem Marmara Bölgesinin yükünü hafifletecek hemde başta Anadolu olmak üzere tüm bölgemizin kalkınmasında kaldıraç görevi üstlenecek. Yerli otomobilin üretimi için yatırımcı Konya'yı tercih etmesi halinde 2 bölgede 5 farklı alan sunacağız. Yatırımcı bu alanları beğenmediğinde çözüm üretmek için hazırız" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap