Yağmur Kar Yağışına Dönüyor

Yağmur Kar Yağışına Dönüyor

Soğuk hava yarından itibaren daha etkili olacak. İstanbul'da bütün şehri etkileyecek bir kar yağışı beklenmemekte, karla karışık yağmur yarın için beklenmekte. Çok soğuk bir hava olacak rüzgarla birlikte, kar soğuğu var. İstanbul'a 2-3 gündür düşen yağış miktarı oldukça fazlaydı. Atmosferde sınırsız yağmur ve kar yok. Dolayısıyla biraz daha kuru ve soğuk hava geliyor yarından sonra İstanbul'a. Yarının öğlen ve akşam saatleri havada da olsa İstanbul'da karla karışık yağmur görme ihtimali var.

Asıl soğuk ve yağışlı hava İç Anadolu Bölgesine doğru gidiyor. Ege bölgesinin iç kesimlerinde ve Karadeniz'de yeni kar yağışları beklicez. Öncelikle bugünü aktaralım Marmaranın güneyinde ve Trakya'da taşkınlar oldu. Çok kuvvetli yağışlar nedeniyle, öğleden sonra bu yağışlar biraz olsun zayıflıyor. Tekrar İstanbul'da yağmur görürüz. Ama dünkü kadar kuvvetli değil. Batı Karadenizden, Bolu istikametinden Ankara'ya gideceklere bu gece itibariyle kar yağışı olacağından tedbirlerini almaları öneriliyor.

Bolu, Bursa ve Balıkesir yükseklerinde Cuma gününe kadar aralıklarla kar bekleniyor. İstanbul kar yağışı yönünden biraz fakir kaldı fakat Ankara'da güzel kar yağışı bekleniyor. Yarın öğle saatlerinden sonra kar örtü yapacak bir kar yağışı göreceğiz. Zaten Hali hazırda Edirne'den Bulgaristan sınırımızdan kar yağışı Türkiye'ye giriş yapmış ama İstanbul'da ve Edirne'nin etrafında Çanakkale'nin çevresinde etkili bir kar yağışı beklenmiyor. Yükseklerde oldukça güzel kar yağacak.

Tüm vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını öneriyoruz. Bu geceden itibaren buzlanma ve don teklikesi iç ve doğu bölgelerinde olacaktır. Hayatı olumsuz yönde etkileyecektir. Tarım arazileri başta olmak üzere donacak kıymetli, değerli eşyalarımız var, insan sağlığı açısından önemli. Soğuk cephe  giriş yaptıktan sonra çok daha farklı olacaktır hava İstanbulda şuan durabildiğimiz hava soğuktan duramayacağımız bir hal alacak.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok kuvvetli bir yağış var. İstanbul, İzmir ve benzeri şehirlerde su baskını yapan kuvvetli yağış Güneydoğu Anadoluya gidiyor. Oradaki vatandaşlarımızı yarın ve Perşembe günü 2 gün yağışlı geçeceği uyarısını da vermiş olalım.

Özetle 7 bölgemizde de yağış var. En çok kar İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinin yükseklerinde var. Marmara bölgesinde karla karışık yağmura döndü. Ege bölgesi ve Akdenizde yağışlı hava etkisini yetiriyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap