Türkiye

Türkiye'ye Yabancı Yatırım Planı

Türkiye 2 Tirilyon Dolar fon büyüklüğüne sahip uluslararaı bir yatırım şirketinin radarında, 70 den fazla ülkede faaliyet gösteren çok uluslu yatırım şirketi National Standart Finance gelecek 4 yılda Türkiye'ye 20 Milyar Dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. 

Türkiye kurulacak yeni bir fon aracılığıyla yabancı yatırımcı çekmeyi planlıyor. İlk etapta Sudi Arabistan ve Kuzey Amerika kaynaklı kurumsal sermayenin kaynak aktaracağı Türk Körfez Fonu Türkiye'de çeşitli projelere finansman sağlayacak. Fon ayrıca ikili ticari ilişkileri de destekleyecek. Fonun kurulmasına önayak olan National Standart Finance Yönetim Kurulu Başkanı Russel Duke ayrıntıları NTV'ye anlattı. 

Russel Duke: "Bu yeni yatırım planın içinde hem kurumsal sermaye hem de Sudi Arabistan Türkiye arasındaki ikili ekonomik anlaşmalar olacak. Şimdilik sadece Sudi Arabistan, Kuzey Amerika kurumsal sermayesi var. Ancak yatırım planları netleşip başarıya ulaştıkça diğer  Körfez İş Birliği Konseyi Ülkeleri de dahil olabilir. İşin Türkiye'nin dış ticaret açığına katkıda bulunabilecek mal ve hizmet alışverişi içeren ticari bir yanıda var ki bunu da çok önemsiyoruz. Türk Körfez Fonu önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'ye ciddi bir kaynak girişi sağlayacak. Hala üzerinde çalışmalar devam etmekle birlikte 4 yılda 20 Milyar Dolarlık bir kaynaktan söz ediyoruz. Finansal Hizmetler, alt yapı, enerji, emlak, tarım gibi sektörlere yatırım planlanıyor. Ne zaman ve ne kadar fon sağlanacağı projelerin hazır olma durumuna göre değişebilir."

Russel Duke Türkiye'ye yatırım yapmaya neden şimdi karar verdiklerini ise şöyle yanıtladı: "Türkiye'deki fırsatların farkındayız ve burda daha aktif olma kararı aldık. Türk Lirasındaki değer kaybı kısa vadede yabancı yatırımcı için büyük fırsat sunuyor. Ancak uzun vadede Türk Lirasının istikrara kavuşması ve değerlenmesini bekliyoruz ki bu da Türkiye'deki yatırımlarımızı olumlu etkileyecek. Ayrıca Trump yönetiminin ve Erdoğan Başkanlığında Amerika - Türkiye ilişkilerinin daha da gelişmesini bekliyoruz. Türkiye'nin uzun vadeli siyasi ve ekonomik istikrarı bölge için, bölgenin istikrarı da dünya ekonomisi için son derece önemli. Biz buna doğrudan yabancı fonlama ile katkıda bulunmak istiyoruz." dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap