Türkiye Referanduma Gidiyor

Türkiye Referanduma Gidiyor

Anayasa değişikliği 339 oyla meclisten geçti. Ankara'da siyasetin 1 numaralı gündem maddesi Cumhurbaşkanlığı sistemini esas alan Anayasa değişiklik teklifi, meclisten geçen düzenlemeye ilişkin hem hükümet hem de muhalefet kanadından açıklamalar var.

Numan Kurtulmuş:"Bundan sonra söz de karar da milletindir. Rejim değişikliği ile ilgili bir paket değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti 1923'de rejim tartışmasını sonlandırmış ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak Cumhuriyetimiz devam etmektedir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemini esas alan Anayasa değişiklik teklifi meclisten referandum eşiğinde geçti. Ancak tartışmalar sürüyor. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş teklifle rejimin değil yönetim sisteminin değişeceğini vurguladı. Kurtulmuş referandum öncesi ohal kaldırılırmı sorusuna da yanıt verdi.

Numan Kurtulmuş:"Ohal başka bir mesele Referandum başka bir mesele. İç içe geçmiş konular değildir. Tarih bir ortaya çıksın, tarih ortaya çıktıktan sonra da bu sorunun cevabı ortaya çıkmış olur" dedi.

CHP ve HDP'nin Anayasa değişiklik teklifine tepkisi ise sürüyor.

CHP sözcüsü: "Sokaklarda, caddelerde, köylerde, evlerde olacak şekilde CHP örgütlenmesini yapıyor. Birebir yurttaşlarımızla yüz yüze bir kampanyayı yürütmek suretiyle özellikle sandık güvenliğini de düşünen bir anlayışla büyük bir örgütlenmeyi planlıyor ve yapıyoruz." dedi.

HDP Sözcüsü:"Referandum süresince asla partilerin yada parti liderlerinin millet vekillerinin üzerinde kurduğu baskının, dayatmanın halk nezdinde bir karşılığı olmayacağı düşüncesindeyiz." dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap