Trabzon

Trabzon'da Hafriyat Araçlarına Takip Cihazı Takıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kaçak hafriyat ile ilgi denetimleri ele alınca, hafriyat nakliyesi yapan kamyonlara araç takip cihazı taktırdı. İzinsiz yerlere kaçak hafriyat atığı, moloz dökümlerini engellemeye yönelik başlattığı Harfiyat Taşıma İzin Belgesi'nin alınması için verdiği sürenin dolmasıyla birlikte firmalara Taşıma İzin Belgesi vermeye başladı.

Firmaların Taşıma İzin Belgeleri için müracaatlar devam ederken, hafriyat kamyonlarının yerlerinin anında tespit edilebilmesi için araç takip cihazları takma zorunluluğu getirildi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Zabıta Dairesi koordineli şekilde çalışarak harfiyatı belirlenen yerlerin dışına dökenler ile ilgi denetimi yürütüyorlar.

Trabzon genelinde tüm harfiyat kamyonları Taşıma İzin Belgesi ile kayıt altına alınacak. Taşıma İzin Belgesi olmayan kamyonlar kesinlikle bu amaç için kullanılamayacak. Harfiyat taşıyan kamyonlara taktırılan araç takip sistemi sayesinde belirlenen bölgelerin dışına moloz dökümü tespit edilerek ilgili araçlara yasal işlemler düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesinin belirlediği alan dışına moloz döken araçlar gerçek kişi olmaları halinde 50 bin 975 TL, tüzel kişi olması halinde 152 bin 925 TL para cezası uygulanıyor.

Tranzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, izinsiz alanlara moloz dökümüne kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap