Tesla

Tesla'ya Rakip Mercedes Elektrikli Otomobil

Elektrik otomobil üretiminde öncü olan Tesla'ya rakip artıyor. Otomobil devlerinden Mercedes elektrikli otomobil üretiminde bende varım dedi. Frankfurt otomobil fuarında Mercedes elektrikli otomobilini tanıttı.

Dünyanın otomobil devi olan Mercedes, Tesla'ya hamle yaparak Frankfurt Oto Show'da gözdağı verdi. Otomobil üretiminde tecrübelerini, kalitelerini ve vizyonlarını öne sürerek ürettikleri Mercedes Concept EQA ile ne kadar ciddi bir rakip olduğuklarını gösterdi. Mercedes Concept EQA fuarda en çok ilgi gösterilen stand içerisinde yer aldı. Mercedes Benz önümüzdeki 5 yıl içerisinde tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını çıkaracağını belirtirken, gelecekte nasıl görüneceğini de bu araçla anlattı.

Mercedes Concept EQA elektrikli otomobil Frankfurt Motor Show'da tanıtıldı. Firma yetkilileri çıkardıkları elektrikli otomobilin seri üretimi yapılıp yapılmayacağı konusunda bir bilgi vermedi. Fakat yeni üretilecek araçların konsepti benzeyeceğini doğruladılar. 3 kapılı olan araç yuvarlak hatlara sahip, şık ve dinamik görünümdedir. Elektrikli otomobilin çeşitli yerlerinde led ışıklı aydınlatmalar mevcut olup çoğu seri üretim araçlarda olmayacak.

Mercedes Concept EQA elektrikli otomobil 272 beygir güç üretebiliyor. Dört çekerli otomobil 60 kWh bataryaları 400km yol gidebiliyor.

 

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap