Referandum 16 Nisan

Referandum 16 Nisan'da

Açıklamayı Sadi Güven yaptı. 

Sadi Güven: "Anayasa değişikliği halk oylamasının 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir. Bugün itibariyle yurtiçi seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen sayımız 55 milyon 336 bin 960, yurt içinde kurulacak sandık sayısı yaklaşık 164 bin, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen sayımız 2 milyon 929 bin 389 dur. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere halk oylamasında 57 ülke 119 temsilcilikte 32 gümrük kapısında sandıklarda oy kullandırılması planlanmaktadır. Yurt dışında bulunan temsilciklerde oy verme işlemleri 27 Mart - 9 Nisan 2017 tarihleri arasında, gümrük kapılarında ise 27 Mart - 16 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Halk oylamasında beyaz renk üzerine Evet, kahverengi üzerine Hayır ibareleri bulunan 2 ayrı renkten müteşekkil birleşik oy pusulası kullanılacaktır. Seçmenler tercih mühürünü kullanarak oy verme işlemini gerçekleştirecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum tarihi resmen belli olduktan sonra ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan İstanbul'da konuştu. Referanduma Hayır diyeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisini eleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan: "Şuanda Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıktıklarını ifade edenlerinde işin ruhunu öğrendiklerinde fikirlerini değiştireceklerine inanıyorum. Ama biz birşey daha biliyoruz. Bugün Hayır diyenler neye Hayır dediklerinin farkında mı? Bakınız kim Hayır diyor? Pkk Hayır diyor. Kandil Hayır diyor. Bu bölgeyi bölmek parçalamak isteyenler Hayır diyor. Bayrağımıza karşı çıkanlar Hayır diyor. Ne yazıkki bu ülkede milli ve yerli olanlara karşı çıkanlar Hayır diyor. Peki kardeşlerim şimdi bunlarla beraber Anamuhalefet de hareket ediyor mu ? ediyor. Temenni ederim ki onlarda kendilerini 16 Nisan tarihine kadar kendilerini check ederler. Bu değişim bu dönüşüm sıradan bir olay olmayacak. Cumhurbaşkanlığı sisteminin özü yönetimin doğrudan millete veriliyor olmasıdır. İşin aslı budur." dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap