Otomobil Devi Fiat Bölünüyor

Otomobil Devi Fiat Bölünüyor

Fiat Chrysler, satış için istediği teklifi bulamayınca birimlerini ayırmaya karar verdi. Fiat Chrysler uzun zamandır aradığı birleşmeyi bulamadığı için bazı birimlerini ayırma yoluna gidiyor.

Firmanın Ceo'su Sergio Marchionne yaptığı açıklamalarda Fiat Chrysler fiyat beklediklerini belirtiyordu. Ancak İtalyan Amerikan ortaklığına önemli bir talep gelmemesi aynı zamanda son zamanlarda hisselerin son zamanlarda düşüş göstermesi başka önlemler alınması gerektiğini düşündürdü.

Formula 1'in dün Monza'da olan İtalyan Grand Prix'inde konuşan Fiat'ın üst düzey yöneticisi şirketin bazı bölümlerinde hareket olacağının altını çizdi. Fiat'ın sadeleşmesi gerektiğini belirtti. FCA (Fiat Chrysler Automotiv) için daha önce Çinli üreticiler Guangzhou, Dongfeng ve Great Wall Motors'a satuılacağına dair açıklamalar yapılmıştı.

Uzman analistlere göre Fiat lüks araç sekmentinin 7 milyon euro, Magneti Marelli ve diğer birimlerinin de 5 milyon euro değerinin olduğu düşünülüyor.

2019 yılının ilk yarısında 65 yaşındaki Marchionne Fiat Chrysler'deki görevinden ayrılmadan önce 5 yıllık nihai planların hazırlanması için uğraşıyor. Fiat'ın öncelikli hedefi ilk yıl sonu itibariyle 4,2 milyar euro civarında borç stoğunu eritmek.

Birimlerin ayrılmasının Fiat'ın net gelirinde %8 oranında azalma beklenirken, borçların %38 azalacağını ve Amerikan İtalyan ortaklığını rahatlaması öngörülüyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap