Okul Servislerine Takip Sistemi ve Sensörlü Koltuk Zorunlu

Okul Servislerine Takip Sistemi ve Sensörlü Koltuk Zorunlu

Üç bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelikte çocuklar için 3 nokta emniyet kemeri ve koltuklarda oturmaya duyarlı sensör zorunlu oldu. Okul servis araçlarında araç takip cihazı bulunması da zorunlu oldu. Okul servislerinde karşılaşılan bazende üzücü sonuçlarla sonuçlanan sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Milliyet Gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre eğitim yılı açılışından sonra başlayan tartışmalar sonucunda yeni düzenlemeler başlatılan okul servisleri yönetmeliği taslağı ana hatlarıyla belli oldu. İçişleri, Milli Eğitim ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı uzmanları tarafından oluşturulan ekip tamamen yeni bir yönetmelik metni oluşturdu.

Son hali verilecek olan yönetmeliğin okul servis araçlarında teknik düzenlenmelerin yanı sıra okul yönetimleri ve milli eğitim müdürlüklerine de sorumluluklar verildi.Halen yürürlükte olan yönetmelikten daha kapsamlı olan yeni yönetmelikte araç şoförlerinden  firma sahiplerine kadar çalışanların belirli suçlara karşı güvenlik soruşturmasından geçecek.

OKUL SERVİSLERİNDE ARAÇ TAKİP SİSTEMİ ZORUNLU OLDU.

Okul servis araçları araç takip sistemi takmak zorundalar. Servis araçlarında 3 nokta emniyet kemeri bulunmak zorunda. Ayrıca araçlarda klima sistemi bulunacak. Her koltukta oturmaya duyarlı sensör bulunacak.

ÇALIŞANLARA GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILACAK

Araçların bağlı olduğu firma sahiplerine güvenlik soruşruması yapılacak. Affa uğramış yada hükmün açıklamsının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenmiş suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, irtikap, sahtecilik, dolandırıcılık, güveni kötüye kullama, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık suçlarından mahkum olmayacak.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap