Ohal Ne Zaman Bitecek

Ohal Ne Zaman Bitecek

Ohal şartlarında referanduma gitti detirtmeyiz açıklamayı Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Başbakan Binali Yıldırım 2017 yılında olağan üstü halin kaldırılacağının işaretini verdi. Ancak Ocak ayında dolacak olağanüstü hal süresinin bir kez daha uzatılması da gündemde.

Refandum öncesi ohali kaldırırız bu açıklmayı Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Başbakan Yıldırım Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuştu. Olağan üstü hal uygulaması Ocak ayında sona erecek. Peki bir daha uzatılacak mı? İşareti başbakan verdi. Başbakan Yıldırım hemen 2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok, bu daha çok referanduma gitmeden ohalin kaldırılması düşüncesidir dedi. Referandum için öngörülen tarih ise Nisan yada Mayıs 2017.

Başbakan Binali Yıldırım : Referandum olması halinde kimseye ohal altında seçime gidildi. Ohal şartlarında referandum yapıldı." gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi ohal kaldırılır diye düşünüyorum dedi.

Ocak ayında süresi dolacak ohal 3 ay daha uzatılırsa Nisan 19'unda sona eriyor. Bu arada Anayasa değişikliğinde meclisten olur çıkması halinde 60 gün içerisinde referanduma gidilmesi gerekiyor. Bu durumda anayasa değişiklik teklifinin meclise getirilmesi için Şubat ayı beklenecek. Böylece 60 gün dolmadan ohal süresi dolmuş olacak. Mecliste referandum için yeterli oy çıkması halinde Nisan sonunda yada Mayıs ayında referanduma gidileceği belirtiliyor.

Etiketler:ohal referandum ohal ne zaman bitecek
  • Yorumlar
  • Yorum Yap