Nissan Kendini Temizleyen Araba Yaptı

Nissan Kendini Temizleyen Araba Yaptı

Otonom arabaları sıkçaduyuyoruz. Kendini temizleyen arabaları duyuyormusunuz.Nissan Europe, hem su hem de yağ bazlı kiri uzaklaştırarak, kendini temizleyen araba boyası geliştirdi. Nissan geliştirdiği boya ile kar, dın ve buz olayını da önlediğini iddaa ediyor.

Nissan 2014'te Ultra Ever Dry isimli özel bir süper hidrofobik ve oleofobik boya denemeye başladı. Nissan sahipleri araçlarını birdaha yıkamamaları için boya, Nanoteknoloji firması Nano laboratuvarlarıyle birlikte İngiltere'deki Nissan Teknik Merkezinde geliştirildi. O günden bu yana hem Nissan Note hemde Ev Nissan Leaf'i boyayla kapladılar, ancak henüz seri üretime hazır değil.

Nissan 2016'da standart donanım olarak araçlarına uygulanacak teknolojiye dair hiç bir plana sahip olmamasına rağmen, kaplama teknolojisinin gelecekteki bir satış sonrası uygulama olarak göremeye devam edeceğini söylemişti.

Boya, yağ ve suya dayanıklı olacak şekilde formula edilmiş ve bu kaplama ile kirli sıvı saçraması arasında bir hava tabakası oluşturulmuş, hava kirin boya yüzeyine yapışmasını önlüyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap