Japonya Cep Telefonlarında Hijyene Önem Verdi

Japonya Cep Telefonlarında Hijyene Önem Verdi

Hayatımızda önemli bir yere sahip olan cep telefonlarında en büyük sorunlarından biri hijyen. Her türlü ortamla karşı karşıya kalan cep telefonların temizliği için Japonya değişik bir yöntem geliştirdi.

Japonya farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Narita Uluslararası Havalimanı tuvaletlerinde akıllı telefonlar için tuvalet kağıdı kullanımına başlandı. Havalimanı işletmecileri tuvaletlerine yolcuların telefonlarını silmeleri için antibakteriyel mendil rulosu koydu. Akıllı telefonlar için kullanılan tuvalet kağıtlarının üzerinde yolcuların kullanabileceği kablosuz internet noktaları ve havalimanı hakkında kısa bilgilendirme notları var. Uygulamanın şuan için 15 Mart 2017'ye kadar süreceği açıklandı. Genel hijyen şartlarının geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Amerika Birleşik Devletlerinde bu yıl yapılan bir araştırmada cep telefonlarında mikrop ve bakterilere dikkat çekmişti. Yapılan araştırmaya göre bir ceptele baktirelere dikkat çekmişti. Yapılan araştırmaya göre bir cep telefonunun halka açık bir tuvaletten 18 kat daha kirli olduğu açıklanmıştı. 

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap