İstanbul

İstanbul'da Helikopter Kazası Oldu

Kazanın olduğu yerde teknik ekipler çalışmalarını tamamladı. Helikopterin enkazı kaldırılmaya başlandı. Kaza sırasında helikopterin enkazı yaklaşık 200-300 metrelik bir alana yayıldı. Bu alanda çalışmalar devam ediyor. E5 karayolu üzerine yakın bir noktada kaza gerçekleşti. Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinden ayrılmasının ardından iş makineleri geldi ve enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Edirne istikameti E5 trafiğe kapandı. E5 karayolu İstanbul yönündeki trafik yanyol üzerinden verilmeye çalışılıyor. Trafik oldukça yoğun.

Kazanın oluş nedenine ilişkin bilgileri aktaralım. Kaza neden oldu. Helikopter neden düştü. Merak edilen sorular arasında. Ulaştırma Bakanının yaptığı açıklamaya göre Televizyon kulesine çarparak düştüğü açıklandı. Sabah saatlerinde görüş şartlarının yetersiz olduğu, sabah saatlerinde sisin etkili olduğu bilgisi vardı. Helikopterin bu sis nedeniyle Televizyon kulesine çarptığı iddaalar arasında. Belkide helikopter teknik bir arıza nedeniyle bu kuleye çarptı ve sonrasında düşmüş olabilir. Teknik ekip kaza yerinde yaklaşık 5 saat bir inceleme yaptılar. Helikopterin neden düştüğüne ilişkin bir arıza olup olmadığına dair bilgi inceleme sonucunda ortaya çıkacak.

Helikopterde 7 kişi vardı. 4 kişi Rus, Eczacıbaşında yönetici ve 2 pilot olmak üzere toplam 7 kişi. 5 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Helikopterdeki diğer 2 kişi hakkında bir açıklama yapılmadı.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap