İstanbul Belediyesi Kar Küreme Araçlarında Araç Takip Sistemi Kullanıyor

İstanbul Belediyesi Kar Küreme Araçlarında Araç Takip Sistemi Kullanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kış şartları ile mücadele kapsamında kışa hazırlık toplantısı yapıldı. Yol çalışmalarında kullanılan araçlar takip sistemi ile takip adilecek.

Hava şartlarına göre ekipler yağış öncesi, yağış anı ve yağış sonrası olmak üzere planlanarak bölgelerine yerleştirildi. Tüm araç sürücüleri eğitimden geçirildi.

Bütün çalışmalar AKOM’dan koordine edilecek.  Hava yağış şiddetine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden gerek personel ve gerekse araç takviyesi alınacak. Gerekli durumlarda Büyükşehir’e hizmet veren müteahhit firmalardan da personel ve araç takviyesi yapılacak.  

Köprüler, üstgeçitler, alt geçitler, otobüs durakları, vapur iskeleleri, meydanlar, hastaneler, okul önlerinde ekipler tarafından kar küremesi yapılacak. 

Taksim, Sultanahmet, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Beyazıt, Eminönü, Bakırköy, Eyüp, Kavacık, Bağlarbaşı, Dudullu,  Kadıköy, Üsküdar meydanları Park Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekiplerine zimmetlendi. 

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri bu yıl İsviçre’den alınan kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen “Kar Kaplanı” adı verilen karla mücadele araçları kullanacak.  6 araç çevre yollarında görev yapacak. 

İlk defa İstanbul yollarında hizmet verecek olan “Kar Kaplanı”  80 km. hızla gidebiliyor. Bir seferde 40 km’lik alanda tuzlama yapabiliyor.  Yengeç yürüyüşü yapabilen aracın bıçağı iki kademeli olarak kar kürüyor. Bıçak kapalı iken 4.50 cm, açık iken 5.20 cm genişliğinde küreme yapıyor. 6  “Kar Kaplanı” ilk etapta, 

Avrupa Yakası:  Boğaz Köprüsü Gişeler – Haliç, O3 Otoyolu - Mahmutbey - İstoç - Vatan Cad.-Hadımköy -  Büyükçekmece S Virajı - Mimarsinan Kavşağı. 

Anadolu Yakası: Boğaz Köprüsü Gişeler - Fenerbahçe Stadı-Harem – Kartal/Kartal – Gebze arasında görev yapacak. 

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap