Fırat Kalkanı El Bab

Fırat Kalkanı El Bab'da Son Noktaya Gelindi

Fırat Kalkanında gelinen son noktayı bu sözlerle değerlendirdi. Bakanlar kurulu toplantısı sonunda konuşan Numan Kurtulmuş, El Bab operasyonun bitirilmek üzere olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş : "Bu arada şehir çevrelenmiş ve son bitirici operasyon hazırlıkları yapılmaktadır. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde harekat El Bab ile ilgili harekatın o kısmı bitirilmiş olacak."

Operasyonun 111. gününde  4 asker yaralandı. Yararlılar Kilis'te tedavi altına alındı. Türk jetleri El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen 29 hedefi vurdu. Barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta tesislerininde bulunduğu 109 hedef topçu ateşi ile imha edildi. Edinilen bilgilere göre Daişin El Bab içine yaptığı yığnak ve kentteki mayınlı tuzaklar nedeniyle harekat yavaşlatıldı. Daişin 1000 civarında hendek kazdığı gelen bilgiler arasında. Kentin civarında çok sayıda bombalı araç ve canlı bomba tespit edildi. Harekat bu nedenle büyük bir titizlikle yürütülüyor. Öte yandan sivillerin El Bab oprasyonundan etkilenmemesi için de büyük özen gösteriliyor. Bu nedenle sivillere güvenli bölgelere geçmeleri için havadan Arapça bildiri atılıyor. Bu bildiride şeytana hizmeten Daiş terör örgütünün sizi kullanmasına izin vermeyin ifadesi yeralıyor. 

Fırat Kalkanı Harekatının 112. gününde Daişe ait 85 hedef kara ve hava harekatlarıyla imha edildi. Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Türk Jetleri El Bab ve Zaga Bölgelerinde tespit edilen 28 hedefi vurdu. Havadan vurulan hedefler arasında barınma yerleri , mühimbat depoları, karargah binaları ve bombalı araç imalathanesi bulunuyor. Genel Kurmay Başkanlığı hava hareket görüntülerini de paylaştı. Ayrıca topçu atışlarıyla da 157 hedef imha edildi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap