Elektrikli Araç Satışları Yüzde 63 Arttı

Elektrikli Araç Satışları Yüzde 63 Arttı

Elektrikli araç satışları önceki dönemlere göre yüzde 63 oranında artış gösterdi. Satışların 1 milyonu aşması bekleniyor.

Dünya otomobil pazarında yılın üçüncü çeyreğinde elektrikli araç satışı %63 arttı. İlk kez bu yıl elektrikli otomobil satışı 1 milyonu aşacak.

Dünya genelinde elektrikli araç satışları Eylül ayında sona eren yılın 3. çeyreğinde geçen yıl aynı döneme göre %63 artış göstererek 287 bin adet oldu. Elektrikli araç satışlarında en büyük talep Çin'den geldi. Toplam satışların yarısından fazlası Çin'de gerçekleşti. Elektrikli araç satışları 2. çeyreğe göre %23 arttı.

Bloomberg Finance tarafından açıklanan rapora göre elektrikli otomobil satışları ilk kez bu yıl 1 milyon adeti aşacak. Elektrikli otomobil pazarında Çin'den sonra Avrupa %24'lük büyüme ile 2. sırada yer aldı. Kuzey Amerika arkalarındn takip etti. Çin'de satışların bu kadar yüksek olması elektrikli araçların normal arçlardan %40 daha ucuz olması belirtiliyor. Bu da devletin vermiş olduğu teşviklerden kaynaklanıyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap