Dubai Elektrikli Araç Kullananlardan Otoban Ve Park Ücreti Almayacak

Dubai Elektrikli Araç Kullananlardan Otoban Ve Park Ücreti Almayacak

Dubai'de elektrikli araç kullananlar otoban geçişlerini ücretsiz yapacaklar. Otopark ücreti de ödemeyecekler. 2019 yılının sonuna kadar şarj ücreti ödemeyecekler.

Birleşik Arap Emirliklerinden biri olan Dubai, dünya petrol rezervinin %6'sına sahip. Dubai elektrikli araç kullanıcılarına teşviklerde bulunmak için yola çıktı. Dubai Elektrik ve Su İşleri ile Karayolu Ve Ulaşım İdaresi işbirliği ile elektrikli araç kullananlardan otoban yolları ücretsiz kullanma ve otopar ücreti alamama olanakları sunuyor.

Dubai Elektrik ve Su İşleri Yönetim Kurulu Başkanı Said El Tayer, şehirde 2015 yılından beri 150 elektrik şarj istasyonu kurduklarını, önümüzdeki yıl sonuna kadar 100 tane daha şarj istasyonu kurmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca elektrikli araç kullanıcılarını teşvik ederek 2019 yılının sonuna kadar elektrik şarj istasyonlarını ücretsiz kullandıracağız dedi.

Dubai Elektrik ve Su İşleri şehirde 2020 yılına kadar 32 bin adet elektrikli araç, 2030 yılına kadarsa 42 bin adet elektrikli araç olmasını bulunmasını hedefliyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap