Denizli

Denizli'de Okul Servislerine Akıllı Takip Sistemi

Denizli Büyükşehir Belediyesi okul servislerine güvenliği sağlamak amacıyla akıllı takip sistemi projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 800 araca takip sistemi kuruldu ve 50 bin öğrenci takip altına alındı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Servis Araçları İşletmecileri Odası ve Şöförler Otomobilciler Odası işbirliği ile öğrencilerin servislerde daha güvenli taşınması için Okul Yolu Projesi başlatıldı. Okul Yolu Projesinde Denzilide okul servisi yapan 800 minibüse araç takip sistemi takıldı. Servis araçlarında taşınan 50 bin öğrenci bu proje sayesinde takip altına alınmış oldu. Bu projeyle veliler çocuklarını servise binip binmediğini, servisin nerede olduğunu ve ne kadar süre sonra evlerine gelceğini akıllı telefonlarından takip edebilecekler.

Öğrenci Yolu Projesi tanıtına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci ve Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. Denzili'de 1.203 servis aracı bulunduğunu ve bunlarında 800 adeti öğrenci taşımacılığı yaptığını belirten Zolan, "Servis araçlarında yaşanan olumsuzluklara karşı daha önce kameralar takılmış, ardından şoförler ve yolcular için de herhangi bir olaya karşı panik butonu takılmıştı. Herhangi bir olay karşısında panik butonuna basıldığında minibüsün bulunduğu yere ambulans ve güvenlik ekipleri gönderiliyordu. Minibüs ve servis araçlarımızda aldığımız bu önelemler sayesinde olaylar neredeyse sıfıra kadar indi" dedi.

Başkan Zolan, okula servis araçlarıyla giden öğrencilerin Öğrenci Yolu Projesi ile daha güvenli okula gideceklerini belirtti. "50 bin öğrenci taşıyan 800 servis aracı da bu sisteme dahil oluyor. Öğrencilerin okulda eve, evden okula gitmleri sırasında problemler yaşanabiliyordu. Yaz ve kış şartlarına göre trafik akışlarından kaynaklanan servisler geç gelebiliyordu. Bu tür sorunlar belirsizdi. Bu sistem sayesinde bu belirsizlikler ortadan kalkıyor. Araç takip Sistemi sayesinde aileler öğrencilerin okula gidip gitmediğini, servis aracının nerde olduğunu akıllı telefon üzerinden takip edebilecekler. Artık çocukların güvenliği sağlandığı için aileler rahat edecekler. Başka illerde bu sistem için ailelerden ücret talep ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu sistem için ailelerden ücret talep etmeyeceğiz" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap