Çıkan Yönetmelikten Okul Servisçileri Şikayetçi

Çıkan Yönetmelikten Okul Servisçileri Şikayetçi

Yeni çıkan yönetmeliğe göre uygulanabilir ve uygulanamayacak kararların olduğunu söyleyen Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Başkanı Yavuz Ay, "Kayseri'de servis yapan arkadaşların %95'i sıfır model araçlarla hizmet vermektedir. Yeni yönetmeliğe göre bu arkadaşlarımızın %90'ı mağduriyet yaşayacaktır." dedi.

4 Bakanlığın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucu ortaya çıkan yeni yönetmelik ile bir çok yeni uygulama hayata geçirilecek. Okul servislerinde komisyon kurulması, araç takip sistemi ve kamera sistemi, emniyet kemeri yeni gelen uygulamar arasında. Ayrıca şoförler seçilirken bir takım kritelere tabi tutulacak.

Başkan Ay kanun yürülüğe girdiği zaman esnafın %50'sini mağdur olacağını belirtti. 2017 model araçlar muayeneden geçmeyecektir. Yeni çıkan kanunlar araçların muayeneden geçmemesine neden oluyor. Kayseri'nin mevsim özelliğine bakıldığında klimalı araca ihtiyaç duyulmamaktadır. Klimanın ihtiyaç duyulduğu zamanlarda okullar tatil olduğunu söyledi. 2017 model arçlar çok ciddi paralar ödenerek alınmaktadır. Esnaf araç alırken klimasız sistemli araçları tercih etmiştir. Şimdi bu araçlara klima sistemi kurulması için 20-30 bin TL civarında para harcanması gerekmektedir.

Başkan Ay: "Yeni çıkan yönetmeliğe göre kabahatlar kanunundan GBT'ye baktığınızda geriye dönük olarak 10 yıl suç işlememiş olmanız gerekiyor. Olaki 10 yıl içerisinde bir yerde gürültü yaptınız, ekipler geldi size kabahatlar kanundan ceza yazdı sicilinize işledi. Bundan sonra siz bu işi ömür boyu yapamazsınız. Çok mantıklı gelmiyor bu durum. İnsanoğlunun olduğu yerde hatalar olur." dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap