Beşiktaşdaki Hain Terörist Saldırısında 41 Kişi Şehit

Beşiktaşdaki Hain Terörist Saldırısında 41 Kişi Şehit

Beşiktaş Bursa futbol maçının oynandığı Vodafone Arena stadının yanında bombalı saldırı düzenlendi. PKK nın düzenlemiş olduğu saldırıda 33 polis olmak üzere 41 kişi şehit oldu. 

Hainler 1 hafta boyunca pusuya yatmış. PKK terör örgütünün çifte canlı bomba saldırısında patlayan araç 1 hafta önce 20 Bin TL ye alındığı ve 400 kilo bomba ile teröristlere teslim edildi. 1 hafta önce bağcılardan alınan araç Murat kod adlı terörist tarafından kullanılıyordu. Vodafone Arena stadının yanına part edildi. Görevi biten polislerin toplanılmasını bekledi ve aracı polislerin üzerine sürerek bomba yüklü aracı patlattı. Bomba yüklü araç metallerle kuvvetlendirildiği tespit edildi. Saniyeler sonra 2. patlama oldu.Patlama nedeniyle yerde 2 metre çukur oluştu. Çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulanslar yaralılara hastaneye taşıdılar. Yaşaşnan ikinci patlamada bir canlı bombanın kendini havaya uçurduğu kameralara yansıdı. Polis memurları şüpheli bir kişiyi durdurmak istedi. 4-5 polisin müdahale ettiği sırada canlı bomba kendini patlattı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayla alakalı olan otomobili satan alan ve teröristlere ulaştıran 13 kişinin kimlikleri belirlendi. Göz altına alınan 13kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap