Araç Üreticisi Karsan Ulaşım Çözümleri Pazarına Girdi

Araç Üreticisi Karsan Ulaşım Çözümleri Pazarına Girdi

Araç üreticisi Karsan, Finlandiya firması olan Maas Global'e yatırım yaptı. 2030 yılında büyüme hedefi 1 Trilyon doları aşması beklenen ulaşım çözümleri pazarına girdi.

Karsan, Sınırsız Ulaştırma Çözümleri doğrultusunda Maas Global'e yatırım yapan ilk otomobil şirketi oldu. Finlandiyalı Maas Global bireysel taşıma ile toplumsal taşıma arasında köprü oluşturan ulaşımda devrim yapmasıyla bilinmektedir. Maas Global bireylere trafikteki kaybettikleri zamanları geri kazandırmakla kalmıyor. Aynı zamanda otonom sürüş tekniklerine sahip araçların entegre olduğu daha az özel araç kullanımı ile daha temiz bir kent hedefleyen vizyona sahip.

Karsan CEO'su Okan Baş, elektrikli araçlardan otonom sürüşe kadar geleceğe yönelik Ar-Ge çalışmalarının bulunduğunu dile getirdi. Karsan Ceo'u Okan Baş:"Önemli hissedarı olduğumuz Maas Global, dünyanın bu alanda faaliyet gösteren ilk şirketi olmasıyla dikkat çekiyor. Maas Global'a Karsan olarak ilk yatırım yapan otomotiv şirketi olduk" dedi.

Okan Baş:"2030 yılına kadar küresel mobilite çözüm pazarının 1 Trilyon Doları aşacağı tahmin ediliyor. Hızla büyüyen pazara ilk giren Finli şirketin geleceği son derece parlak ve umut vaat ediyor" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap