Döviz Yükselişe Devam Ediyor

Döviz Yükselişe Devam Ediyor

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve son dönemdeki döviz kurundaki hızlı artış hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ekonomik koordinasyon kurulu toplanıyor. Son 14 gün içerisinde 3. kez kurul toplanıyor. Bakanlar Çankaya köşküne geldiler. Kritik toplantı dövizin ateşi düşmediği için çok önemlidir. Toplantıdaki en önemli konu da dövizdeki artış konusu olması bekleniyor. Bunun yanı sıra küresel piyasalar, Türkiye'yi etkileyen ekonomik gelişmeler, tüm yönleriyle konuşulması bekleniyor ve bu toplantıda tedbirlerin alınası bekleniyor.

Özellikle petrol ihraç eden ülkeler Opek Ülkelerinin aldığı üretimi kısma kararı da Türkiye'yi olumsuz etkileyecek gibi gözüküyor. Zaten buna Başbakan Binali Yıldırım'da sabah saatlerinde vurgu yapmıştı. Bu konuda bugünkü ekonomik koordinasyon kurulu tüm yönleriyle değerlendirecek.

Sabah saatlerinde Başbakanın ekonomiye ilişikin önemli mesajları vardı. O mesajları da hatırlatmakta fayda var. Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinden sonra ekonomide yaşanan bu süreci gelişmekte olan ülkeleri çok feci şekilde etkilediğini söyledi. Ama şu sözleri oldukça önemliydi "Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız serin kanlı olsun. 2017 yılı bu yıla göre çok daha iyi olacak. Bütçemizi buna göre yaptık" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap